NIEUWE CORONAMAATREGELEN, TENNISWEDSTRIJDEN BLIJVEN MOGELIJK

29 september 2020

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen, worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de tennissport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Gelukkig kunnen we blijven tennissen. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en de sportkantines en clubhuizen (m.u.v. toiletten en kleedkamers) zijn gesloten. Wat betekent dit voor De Winsetters, de competities, toernooien en het vrij spelen op ons park?

Het belang van sport en bewegen wordt onderkend. Daarom heeft het kabinet gekozen voor maatregelen waarbij het sporten zo lang mogelijk door kan gaan. We kunnen blijven tennissen, naast vrij spelen ook in competitieverband of tijdens toernooien. En dat is fijn. De besmettingscijfers zijn echter zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek en groepen in sportkantines en clubhuizen.

Publiek is daarom vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur bij sportwedstrijden niet meer toegestaan en sportkantines moeten sluiten. Dit geldt voor alle horeca op of in een sportgelegenheid. Kleedkamers en toiletten mogen open blijven

Dus het is de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, de training of een wedstrijd ons park zo snel mogelijk weer verlaat.

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden deze maatregelen geëvalueerd.

Vrij spelen en training

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen.

Competitie

De competitiewedstrijden kunnen doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. De kleedkamers en toiletten van het clubhuis zijn open.  Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Natuurlijk heeft dit impact heeft op het clubleven en het betekent dat de competitie- en toernooisfeer zoals we die kennen niet haalbaar is. Géén ontvangst met koffie, thee en taart en géén drankje na afloop. Niet alleen voor spelers is dit jammer, maar ook voor onze vereniging is dit een zorg, gezien het verlies aan inkomsten. 

 

We rekenen op jullie medewerking!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 54297557

Clubhuis "De Keet"

Plakstraat 6B
6645KL Winssen